Temmuz ayı yazın en sıcak aylarından biri olduğu için sıcaklık artışıyla birlikte bahçede en önemli husus sulamadır. Hava sıcaklığı ve yağış miktarına göre sulama miktarı ve zaman planlaması yapılması gerekir. Genelde Marmara Bölgesi için tam güneş alan bahçelerde günde iki kez gerekirse yerden sulama yapmak (Sprinkler açılmadan hortum yardımıyla yerden sulama) kaydıyla üç kez sulanır.
Kuruyan ve sararan bitkiler bahçeden uzaklaştırılmalıdır. Yabani ot mücadelesine devam edilir. Yabani otlardan temizlenen yerlerde, suyun topraktan buharlaşmasını azaltacak ve yabani otların gelişimini engelleyecek 5 santimlik bir malç tabakası (örneğin öğütülmüş ağaç kabuğu) yaymak fayda sağlar.
Gül çalıları, anaçlardan ve şişen çiçek salkımından büyüyen sürgünlerden çıkarılır ve gül gübresi ile beslenir. Tomurcuklanma (aşılama) Temmuz ortasından itibaren başlayabilir. En yaygın kullanılan anaç yabani gül ve çok yapraklı bitkidir. Bir daha açabilmeleri için yediveren gülleri temmuz ayı içinde budanmalıdır. Yıldızçiçeği yoğun bir şekilde büyür, bu yüzden gübrelenmesi gerekir. Ayrıca sürgünlerin kırılmaması için desteklere (örneğin kazık) bağlı olmaları gerekir.
Çitler en az ayda bir kez hafifçe kesilmelidir. Genç sürgünleri aynı yükseklikte budayarak en azından yarı yarıya kısaltırız. Büyümeyi daha güçlü bir şekilde azaltmak istiyorsak, sadece 2-3 cm yeni büyüme bırakırız. Çitleri bulutlu havalarda kesmek en iyisidir. Daha sonra güneş taze maruz kalan yaprakları yakmaz. Şimşirler, taflanlar budanır. Tohumlar toplanır. Baharda yetişen kaya bitkileri ve toprak örtücü bitkileri bölerek çoğaltabiliriz.
Temmuz ayının ilk yarısında, sonbahardan önce çiçek açacak yıllık bitkiler ekilebilir. Çiçekli bitkilerin birçok gübreye ihtiyacı vardır. Bu ayda tamamen çiçek açanları ve çiçeklenmeye başlayanları gübrelemeye önem veriyoruz.
Çimler her gün ve günde iki kere sulanmalıdır. Daha yüksek çimlerin toprağı daha fazla gölgelediğini, daha az kuru olduğunu unutmayalım. Bu nedenle sıcak yaz aylarında çimleri çok düşük yükseklikte kesmemelisiniz. Tercihen yaklaşık 6 cm yüksekliğinde kesilmelidir. Tatil gezisi sırasında çimler aşırı derecede büyüdüyse, döndükten sonra çok fazla biçmiyoruz. İki veya üç aşamada doğru yüksekliğe (3-4 cm) getirelim.
Meyve bahçelerinde meyvenin ağırlığı altında bükülen dallar, tahta direklerle desteklenerek veya daha kalın dallara bağlanarak kırılmaya karşı korunmalıdır. Sürgünlerin genç ağaçlarda büyüdüğü açıyı kontrol etmeli, eğer dikey olarak yukarı doğru büyürlerse, örneğin bir iple bükülme seviyesine yavaşça eğilir.
Haziran ayında başlayan geç elma çeşitlerinin incelmesi bu ay tamamlanmalıdır. Her 15-20 cm’de bir, tercihen gelişmiş, zararlılara veya hastalıklara zarar vermeyecek tomurcukları bırakırız. Tomurcukları, parmaklarımızla yırtarak veya budama makası kullanarak çıkarırız. Armut, kayısı ağaçlarına bu ay içinde göz aşısı yapılır. Olgunlaşan meyveler varsa, bunların iyice olması için çevresindeki gölge yapan yapraklar alınır. Şeftali, kayısı ağaçlarını sabah, akşam bir parça sulamalıdır. Çok meyve tutan dallar azaltılırsa, öteki meyveler daha iyi yetişir, kısa zamanda olgunlaşır. Sıcaklar arttığı için bu ay içinde ağaçlara bol ama sık sık su vermek faydalıdır. Ağaçlara yaprak aşısı, göz aşısı yapılır, fidanlardaki fazla sürgünler koparılır. Olgunlaşan meyvelere üşüşen böceklerle, kurtçuklarla, kuşlarla sıkı savaş gerekir.
Sebze yataklarında yine ot temizliği ve çapalama işlemi yapılmalıdır. Düzenli olarak sulamaya özen gösterilmelidir. Bu ay, diğerlerinin yanı sıra yeşil bezelye, yeşil fasulye, erken ve orta erken lahana, salatalık, kabak, kabak, bakla, marul, pancar, maydanoz, havuç toplanır. Temmuz ayının başında, sonbaharda yetiştirilecek birçok sebze tohumu dikilir. Geçen sonbaharda ektiğimiz sarımsaklar toplanır. Nemsiz yerde saklanır.