Kış devam ediyor ancak bahar gelmek üzere olduğu için yaşadığımız bölgenin hava durumunu takip ederek uygun hava koşullarında (yağışsız havalarda) yapılacak işimiz çoktur. Ilıman bölgelerde ise bahar belirtileri görülmeye başlamıştır. Bahçelere safran, kardelen, nergisler açmaya başlar. Sümbül ve laleler toprak yüzüne çıkar.
Don sakıncası yoksa çıplak köklü bitkilerin dikimi yapılır. Çıplak köklü bitkileri dikerken çukuru ebadına göre 2 ya da 3 katı büyüklüğünde açın. Dikim esnasında gübre mutlaka kullanılması gerekir. Herekleme yaparak çukuru kapatın. Can suyunu asla unutmayın.
Bahçenizde yer değiştirmek istediğiniz bitkilerin yerini hala değiştirmediyseniz bu ay değiştirmeniz gerekiyor.
Dondan zarar gören ağaç, çalı, güller sağlıklı bölgeye gelene kadar budanır. Sonbaharda çiçek açan bitkiler ve sarmaşıklar (özellikle ılıman ve tropikal bölgedeki begonviller) bu ay budanır. Meyve ağaçları (Kiraz, Vişne, Şeftali, Kayısı, Erik, Armut ağaçları) henüz çiçeklenmeden kuru dalları budanır ve bakımı yapılır. Kalem aşısı bu ay yapılır.
Mevsimlik çiçek tarhları gübrelenir, yüzeyden tırmıklanır. Aralarındaki otlar temizlenir. Ayın ortasından itibaren güllere ilk gübresi verilir. Çimlere yosun önleyici gübre verilir. Yabani otla mücadele edilir. Asmalara azotlu gübre verilir.
Ayın sonuna doğru bakırlı ilaçlarla bitkilerin gövde, yapraklar ve gövdenin toprağa bağlandığı çevre ilaçlanır. Bordo bulamacı Bakır sülfat ve kireç karışımı olan doğal bir üründür. Kendiniz hazırlayacağınız gibi tarım ürünleri satan yerlerde kolayca bulabilirsiniz. Bitkiyi mantar hastalıklarından korur, erken çiçek açmasına engel olur. Sebze fidelerinden özellikle domatese uygulanır.